2. december – opskrift på nemme og lækre pebernødder
Nu er I indviet i hemmeligheden om hvordan lækre pebernødder skal bages…
Det er weekend lige om lidt. Den første weekend i julemåneden. Hvis I ikke allerede har julebagt til den helt store guldmedalje vil jeg gerne (endnu en gang) anbefale jer denne opskrift på nogle meget lækre pebernødder – og de er altså også ret nemme at lave. Jeg har altid tænkt det var besværligt at bage pebernødder, men det er det slet ikke. Og så smager de faktisk en del bedre end dem man køber.
Det skal du bruge..
Ca. 100 stk.
- 275 g hvedemel
- 125 g sukker
- 125 g bagemargarine
- 1 æg
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¾ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. stødt hvid peber
- 1 tsk. natron eller bagepulver
Sådan gør du..
- Rør sukker og bagemargarine sammen.
- Tilsæt æg og rør det sammen. Bland krydderier og natron med mel, og ælt det hele sammen til en ensartet dej med margarineblandingen.
- Rul dejen ud i fingertykke stænger og skær i ½-1½ cm stykker. Rul dem til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag pebernødderne 10-12 min. i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft 180 °C) til de er let lysebrune.
Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook
Ingen kommentarer endnu