noget nyt på mange måder

solen og solcreme

 photo 2287253e-06b7-48ae-9865-535402d5bb45_zpsd743f621.jpg

Som jeg fortalte jer om var jeg for nogle uger siden inviteret til et event om solen. Jeg var inviteret af DermaPharm, en 35år gammel dansk virksomhed, der laver cremer for en masse virksomheder og som i 2006 selv lancerede deres første cremeserie kaldet Derma. Måske nogle af jer kender til Derma? Jeg havde ikke selv tidligere prøvet deres produkter, og egentlig skal dette indlæg ikke handle om Derma produkterne, men om den viden jeg fik med mig hjem fra eventet omkring solens virkning på os.

Det fede ved eventet var nemlig, at det ikke kun handlede om at smovse lækre små kager og få en goodiebag med prøver med hjem. Nej, man fik meget mere end det. DermaPharm var selv præsenteret ved deres marketing og produktudvikling, og så havde de inviteret en repræsentant fra Astma-Allergi Danmark og en hudlæge. På den måde blev snakken mere objektiv og der var mulighed for at få svar på alverdens spørgsmål omkring sol. Det var super spændende og jeg var den mest nørdede blogger, der sad til eventet på 6. sal med udsigt over vandet på STAY Hotel i København og sugede viden til mig. Jeg hev hurtigt en blok papir frem og tog ivrigt noter mens der blev talt.. 3 (TRE!) sider med noter fik jeg taget. Måske en form for arbejdsskade fordi jeg til daglig arbejder med bl.a. at tage referater.. Anyways – jeg ville ikke glemme alle guldkornene i det øjeblik jeg trådte ud af luksuslejligheden, så jeg skrev ned. Jeg ville jo gerne have kunne invitere jer alle med. Så nu hvor det ikke var muligt tillod jeg mig at tage lidt viden med hjem og pakke det ned i dette indlæg og forære det til jer.

Som jeg fortalte inden jeg tog til eventet, er jeg ikke ekspert. Det er jeg stadig ikke. Men jeg har forsøgt at gengive noget af alt det de kloge mennesker fortalte. Jeg håber I kan tage det med jer og så er I velkomne til at bruge det som det passer jer bedst. Jeg har samlet en top ti liste (i uvilkårlig rækkefølge) med lidt guldkorn omkring solen.

Viden om solen..

  1. Der findes UVA og UVB stråler. Som tommelfingerregel siger man: UVA = aging og UVB = burn. Det er en god idé at have begge dele i sin solcreme.
  2. Solcremer kan få neglelak til at smitte af/skalle. Det er ikke fordi solcremen indeholder farlige ting, men simpelthen fordi neglelakker bliver lavet meget milde i dag og ikke kan tåle så meget.
  3. Der findes en genial UV-app fra Kræftens Bekæmpelse – den fortæller hvordan du bør beskytte dig mod solen på netop dét sted du er, hver dag. Jeg har hentet den og den er super praktisk.
  4. I følge hudlægen kan det ikke skade at bruge solcreme i ansigtet til daglig. Man eksponeres for solen når man f.eks. cykler på arbejde. Astma-Allergi Danmark advarer dog mod, at visse ting i solcremer kan give allergier og man bør derfor kun bruge det når det er nødvendigt.
  5. Fregner og pigmentforandringer er solskader. Hver gang din hud udsættes for sol vil den blive påvirket forskelligt og der vil opstå ujævnheder.
  6. Solen påvirker også hudens elasticitet – så jo mere du brænder i solen, jo større er risikoen for rynker i en tidlig alder.
  7. Solen er god for humøret og immunforsvaret, man skal dog respektere den og beskytte sig mod den bedst muligt.
  8. Mange smører alt for lidt solcreme på.. Man skal ca. bruge en håndfuld til en krop. Det svarer til ca. 40ml for en voksen.
  9. Man skal smøre sig ind ca. hver 3. time – der kan derfor hurtigt ryge en hel bøtte solcreme på en strandtur for en hel familie.
  10. Faktor 15 i den korrekte mængde er passende i Danmark, på ekstra solrige dage eller i udlandet kan en højere faktor være nødvendig. En høj faktor på f.eks. ar er at foretrække.

Jeg håber I kan bruge min lille top ti. Jeg kan ikke selv love at være hellig omkring de ti bud, men jeg er i hvert fald allerede meget mere bevidst om mit eget forhold til solen og solcreme. For mere info se Derma’s smarte solguide HER.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

noget nyt på mange måder