anmeldelse af babyudstyr

fødselsforberedelse hos apa på østerbro

 photo 820a84f3-4b28-4574-88e5-fd2d365a9991_zps7dnepa0t.jpg

Dengang jeg stadig ventede på at få min lille kærlighedsklump i armene..

Jeg vil starte min lille føljeton af anbefalinger til den vortende og nybagte mor, dér hvor jeg selv startede. Til fødselsforberedelse hos APA på Østerbro tilbage i den tidlige sommer 2015. For at være helt ærlig er jeg ikke sikker på jeg var kommet afsted hvis ikke det var fordi min søster havde flere veninder, der havde været rigtig glade for netop APA og deres hold.

Min søster havde flere gange foreslået mig at undersøge det og melde mig på et hold. Jeg havde for det første den ledeste kvalme og orkede derfor slet ikke tanken om for meget fysisk aktivitet, bare turen til kontoret hver morgen kunne få mig til at kaste op. Desuden var jeg lidt i tvivl om hvorvidt den slags var noget for mig. Trods det, havde jeg et par gange fundet vej ind på deres hjemmeside, hvor der var små videosekvenser fra holdene og jeg havde studeret det lidt nærmere i smug.

Men helt ærligt? Jeg kunne simpelthen ikke forene mig med tanken om, at jeg var sådan én, der stod der i bare tæer i en holdsal og viftede rundt med armene og vuggede mine gravide hofter i takt til noget musik. I starten af min graviditet så jeg på al den slags som sådan en sær sekt af gravide kvinder, der havde dannet en form for kollektiv, hvor de dyrkede en ukendt fælles gudeskikkelse i form af afkommet af deres fertilitet. Jeg synes simpelthen alt det der med undervisning i graviditet, krop og fødsler – for ikke at tale om ‘barselscaféer’ og ‘rytmikhold’ var lidt for fodformet til mig. Men jeg blev omvendt. I dén grad!

Pludselig stod jeg og balancerede med en massagebold mellem væggen i holdsalen og min brede, gravide bagdel. Jeg lå på madrasser og lavede kollektive knibeøvelser med mine medgravide og gav massage til dagens makker. Jeg snakkede om intime detaljer om min krop med kvinder jeg kun havde mødt en håndfuld gange og lyttede interesseret når der blev snakket om udvidelsesfaser, vandafgang og lavament. Jeg var hooked! Ikke på lavamentet, bevares – det er da praktisk, men ikke mere ophidsende end det. Det var holdet og fællesskabet jeg blev bidt af.

På baggrund af bekendtes anbefalinger bookede jeg mig ind på et hold for førstegangsfødende. Og det er det bedste jeg har gjort for mig selv i min graviditet. Uden tvivl. Hvis I vil læse mere om hvad holdet går ud på kan I klikke ind på deres hjemmeside her. Jeg kan kort fortælle, at holdet var bygget således op, at vi startede med lidt afspænding og en lille ‘check-in’, dernæst en eller anden form for fysisk aktivitet, så noget teori omkring graviditet og fødsler og til sidst hyggede vi med te og snacks (det mest overdådige snackbord, som vi skiftedes til at medbringe ting til – når en flok gravide bliver sat på den opgave betyder det en overflod af hjemmebagte boller, humus, oste, pølser, kager, frugt, nødder, chokolade – det HELE!). Under teen talte vi om forskellige emner og delte bekymringer eller bare generelle spørgsmål, som vi havde en super dygtig underviser til at hjælpe os med. Vi var alle førstegangsfødende med termin indenfor få ugers mellemrum, så vi havde mange ting til fælles i den forstand.

Trods min modvilje i starten endte jeg med at være mega fan af fødselsforberedelsen hos APA. Jeg var vild med holdet, fordi jeg lærte en masse omkring fødsler, som gjorde, at jeg følte mig sikker og tryg under min egen fødsel. Jeg lærte ting, som den offentlige fødselsforberedelse ikke formåede at lære mig. To af undervisningsgangene hos APA var vores partnere inviteret med, så de fik også et godt indblik i hvad, der ventede dem.  Her øvede vi bl.a. ve- og fødestillinger – endnu et scenarie jeg ikke havde forestillet mig selv deltage i, hvis I havde spurgt mig for et år siden. Men det var betryggende og rart også at have nogenlunde styr på den del (også selvom det ikke rigtig blev nødvendigt til min fødsel). Jeg mødte desuden ikke mindre end 11 skønne kvinder på holdet, som jeg efterfølgende har gået til efterfødselshold med sammen med deres babyer. I øvrigt også et hold, som kan anbefales. At have mødt nogle ligesindede og følge dem helt fra graviditeten til nu, har virkelig været en gave. Vi har endda mødtes privat et par gange i vores kæmpe ‘mødregruppe’ og jeg håber vi fortsat vil ses når tiden tillader det.

Er man andengangsfødende (tredjegangs, eller måske endnu flere) er der også hold for det hos APA. De har virkelig alt hvad man skal bruge af undervisning og lidt til. Det næste hold vi har været meldt til hos APA er rytmik – endnu en gang sammen med de skønne mødre og babyer vi har fulgt. Vi også kommet i gang med babysvømning, dog ikke gennem APA – selvom de også tilbyder dette. Hvis I vil høre mere om babysvømningen kan jeg skrive et indlæg, når vi har gået til det i lidt længere tid. Jeg håber I kunne bruge indlægget til noget. I har i hvert fald mine varmeste anbefalinger til fødselsforberedelse hos APA – og nej, jeg er ikke så meget som betalt én enkelt chokoladeknap for at skrive dette.

Follow on Bloglovin‘ / Like on Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

anmeldelse af babyudstyr